Používatelia

Pridanie nového používateľa

Firma > Používatelia > Nový používateľ

Každému novému používateľovi je potrebné vyplniť:

  •     Meno
  •     Priezvisko
  •     Email, ktorý bude užívateľ používať ako prihlasovacie meno. Na tento email príde novému používateľovi aj heslo
  •     Bezpečnostná úroveň

        Každému novému používateľovi je potrebné zadať bezpečnostnú úroveň:

Číslo od 0 po 99 zobrazuje, „na akom stupienku“ v hierarchii firmy osoba stojí. Číslovanie si zvolíte podľa seba, nie je generované softvérom. Príklad hodnotenia:

0 – skoro žiadne práva

Napríklad 10 – nový zamestnanec

Napríklad 20 – majstri

Napríklad 30 – manažéri

99 – vlastníci

Aktuálne je táto bezpečnosť implementovaná v správe dokumentov, kde dokument uložený s číslom napr. 30 uvidia iba používatelia s týmto a vyšším číslom bezpečnostnej úrovne. Pre ostatných je dokument neviditeľný.

Následne kliknutím na tlačidlo uložiť, sa Vám zobrazí záložka Oprávnenia používateľa. Používateľa môžete zaradiť do jednej, alebo viac skupín (napr. osoba môže byť zaradená v skupine Manažéri a zároveň aj v skupine Obchodníci) podľa toho, do ktorých častí účtovníctva mu dovolíte prístup.

Kliknutím do jednotlivých dostupných skupín pridelíte používateľovi oprávnenia, následne sa zobrazí informácia v zelenom okienku o pridaní používateľa do skupiny. Oprávnenia jednotlivých skupín si môžete skontrolovať kliknutím na riadok Oprávnenia používateľa – detail, ktorý sa nachádza pod skupinami

Export

Z prehľadu používateľov je možné vyexportovať dokument vo formáte PDF alebo Excel, ktorý obsahuje presne to, čo vidíte na obrazovke. Dokument vyexportujete kliknutím na tlačidlo Export > PDF/ Excel.

Odstránenie používateľa

1. Postupne z každej firmy:

Cez hlavné menu Firma > Používatelia sa dostanete do zoznamu aktívnych používateľov, ktorí majú prístup do vašej firmy. Po kliknutí na konkrétneho používateľa je potrebné mu odobrať všetky práva, ktoré vo firme má. Následne po uložení môžete používateľa vymazať. Automaticky sa zmazaný používateľ presunie do Koša. Odtiaľ ho môžete kedykoľvek vrátiť späť. Takto postupujete pri všetkých vašich firmách, do ktorých má tento používateľ prístup a potrebujete ho odstrániť.

2. Globálne vo všetkých firmách (ideálne riešenie v prípade externého účtovníka alebo účtovnej firmy):

Ak ste používateľovi, napr. externej účtovníčke vytvorili hneď na začiatku firemný email (napr. uctovnik@firma.sk), s ktorým sa pripája cez www.profit365.sk do viacerých vašich firiem a potrebujete jej zrušiť prístup, postupujte nasledovne:

  •     ako prvé zrušte používateľovi email (napr. uctovnik@firma.sk) priamo na vašom email serveri
  •     cez www.profit365.sk si nechajte vygenerovať nové heslo k emailu (napr. uctovnik@firma.sk), ktorý používateľ používal na pripojenie do Profit365

Takýmto postupom zrušíte prístup, či už externému účtovníkovi alebo zamestnancovi, ktorý využívali ako prihlasovacie meno firemný email. Nemusíte tak vstupovať do každej jednej firmy, pretože takúto zmenu urobíte globálne.

Ak by si bývalý používateľ dal vygenerovať nové heslo cez www.profit365.sk k svojmu firemnému emailu (napr. uctovnik@firma.sk), tak ho Profit365 vygeneruje, ale pošle na zrušený email. Používateľ sa k nemu nedostane, a preto neexistuje možnosť, ako by sa znova pripojil do vašej firmy.

Mohlo by vás tiež zaujímať

Web Profit365 používa cookies. Prehliadaním tohoto webu súhlasíte s ich používaním. Viac informácií OK